Μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης του COVID-19, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αμέριστο σεβασμό προς όλους

Όπως έχουμε τονίσει επανειλλημένα, αλλά έχετε διαπιστώσει και μόνοι σας, οι συνθήκες υγιεινής στους χώρους μας, είναι παραπάνω από άριστες. Πολλές προδιαγραφές τις εφαρμόζαμε πριν την εποχή του κορονοϊού. Αισθανόμενοι όμως, τις ηθικές και κοινωνικές ευθύνες που οι στιγμές που ζούμε απαιτούν, προσθέτουμε κάποια επιπλέον μέτρα, ώστε να διασφαλίσουμε στο έπακρο τη μη μετάδοση του ιού!

Είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε τα μαθήματά μας, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να συνεχίσουμε να ζούμε και να χαιρόμαστε, πάντα όμως με ασφάλεια. 

Παρακάτω σας παραθέτουμε τον επικαιροποιημένο οδηγό ασφαλούς λειτουργίας για την επόμενη περίοδο, μέχρι νεοτέρας.

  • Την πρώτη εβδομάδα επανέναρξης των προπονήσεων για την νέα κολυμβητική περίοδο (μετά την περίοδο των θερινών διακοπών), οι αθλητές/τριες και το τεχνικό προσωπικό, όλων των αθλημάτων (ατομικών και ομαδικών), ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (με πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ), θα πρέπει να υποβληθούν στον πρώτο προληπτικό έλεγχο για covid19.
  • Κατά την πρώτη είσοδό σας στις εγκαταστάσεις μας, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στον κατάλογο εισερχομένων-εξερχομένων, για ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών. (https://www.gga.gov.gr/images/.pdf )
  • Για την είσοδό σας στο χώρο, ο μικρός μας κολυμβητής θα επιδεικνύει τη δήλωση αρνητικού self-test ή rapid test ή PCR πριν από κάθε μάθημα εβδομαδιαίως.
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από 22/11/21 ισχύουν τα εξής νέα μέτρα: Η είσοδος σε αποδυτήρια και πισίνα επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ. Τα παιδιά από 4-17 ετών εισέρχονται με το self-test του σχολείου και έως 4 ετών εισέρχονται χωρίς τεστ. Στο χώρο της υποδοχής όπου  λειτουργεί και το κατάστημα πώλησης κολυμβητικών ειδών επιτρέπεται η είσοδος και σε ανεμβολίαστους με rapid-τεστ 48 ωρών.
  • Φυσικά, για όλα τα μέλη μας, ως συνήθως, είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατων ιατρικών βεβαιώσεων. 
  • Αν το μέλος έχει νοσήσει προηγουμένως από COVID-19:

α) είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης από καρδιολόγο,
β) να έχουν περάσει 14 μέρες αφότου νόσησε και
γ) απαιτείται η επίδειξη της σχολικής κάρτας υγείας(έπειτα από self test).

  • Το κάθε παιδί είναι καλό να είναι εφοδιασμένο με τα ατομικά του είδη (σκουφάκι/ γυαλάκια/ μαγιό/ πετσέτα)
  • Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, η εποπτεία των προπονητών μας θα είναι συνεχής, ώστε να μην μοιράζονται τα ίδια αντικείμενα τα παιδιά και να απολυμαίνονται μετά τη χρήση. Φυσικά, θα διαφυλλάσονται και στο μάθημα οι απαραίτητες αποστάσεις, τόσο για την ασφάλεια όλων μας όσο και για τη χαρούμενη συμμετοχή στο παιχνίδι.
  • Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, είναι να γνωρίζετε ότι οι πισίνες είναι ο πιο αποστειρωμένος χώρος άθλησης, λόγω της ύπαρξης χλωρίου. Πράγματι, το χλώριο σε συνδυασμό με τις επιπλέον μεθόδους απολύμανσης του νερού μας, (όζον και UV), προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια! Σύμφωνα με τις νέες έρευνες όχι μόνο δε μεταδίδεται στο νερό της πισίνας ο ιός, αλλά εξουδετερώνεται!
  • Στους χώρους μας προσέρχεστε όλοι με μάσκα και τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας στα 2 μέτρα. Φυσικά, υπάρχει αντισηπτικό σε διάφορα σημεία του χώρου.
  • Όσον αφορά στο προσωπικό που θα σας εξυπηρετήσει, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσοι από εμάς δεν έχουμε εμβολιαστεί ή νοσήσει, υποβαλλόμαστε σε 2 rapid test την εβδομάδα. Αν τυχόν υπάρχει κάποιος θετικός, θα παραμείνει σε καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Ακόμη, η πισίνα μας στην Καλαμαριά διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα εξαερισμού όπου εφαρμόζεται ψύξη-θέρμανση-αφύγρανση! Για την ακρίβεια είναι σα να βρισκόμαστε σε ανοιχτή πισίνα μιας και ο φρέσκος αέρας ανανεώνεται 8 φορές τη μέρα!

Ο αριθμός συμμετεχόντων στις πισίνες μας (και άρα στο χώρο των αποδυτηρίων) έχει επαναπροσδιοριστεί και μειωθεί, προκειμένου να διατηρηθούν οι μεγαλύτερες δυνατές αποστάσεις για τη μη εξάπλωση του ιού, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες διατάξεις του ΕΟΔΥ.

*Η χωρητικότητα της πισίνας, θα αναδιαμορφώνεται εκ νέου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέχρι να λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με βάση πάντα τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

Σας περιμένουμε για τα πιο ξέγνοιαστα και covid-free μαθήματα κολύμβησης που έγιναν ποτέ.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *