Ιχθύς ή Ιχθείς; Ιδού η απορία!

Πολλοί αναρωτιέστε γιατί από πολλοί Ιχθείς, γίναμε τελικά ένας Ιχθύς… ήρθε λοιπόν η ώρα να σας απαντήσουμε…

Οι Ιχθείς ξεκίνησαν από δύο ανθρώπους με το ίδιο όραμα:

Να μαθαίνουμε όλοι μέσα από τη χαρά!

Περνούσε ο καιρός και με τη δική σας αγάπη κι εμπιστοσύνη, γίναμε πολλοί κι έφτασαν οι Ιχθείς να απαρτίζονται από πολλούς ανθρώπους και πολλά ξεχωριστά μέρη!

Κι όπως περνούσε ο καιρός κι ωριμάζαμε, καταλάβαμε πως αυτή η υπέροχη ομάδα που δημιουργήθηκε, ήταν, είναι και θα είναι τελικά ένα, πνευματικά κι ονομαστικά ένα, ο ένας και μοναδικός Ιχθύς…

Γιατί μέσα από τα δύο ενωμένα ψάρια σε έναν αδιαίρετο κύκλο, υποδηλώνονται τα δύο διαφορετικά, το θηλυκό και το αρσενικό, το γιν και το γιανγκ, το καλό και το κακό, ο άσπρος και ο μαύρος λύκος, τα δύο ξεχωριστά μέρη που όλοι έχουμε μέσα μας, αλλά που τελικά είναι όλα ένα!

Το μέρος επηρεάζει το όλον και το όλον επηρεάζει το μέρος… Ο Αριστοτέλης μας τα πε αυτά κι είπαμε να τα εφαρμόσουμε…

Κι έτσι γυρίσαμε στον κύκλο, στο όλον!

Κι όλοι προσπαθούν για έναν κι ο ένας για όλους…

Και βγήκε αυτός ο νέος, ενιαίος, ενωμένος, ακέραιος, ολόκληρος Ιχθύς που στηρίζεται πια σε αυτές τις μεγάλες αξίες σε τέσσερις κεντρικούς πυλώνες!

Ο ίδιος ο Ιχθύς, λοιπόν, είναι η Αγάπη, η Ακεραιότητα, η Ενσυναίσθηση κι η Συνεργασία που όλα καταλήγουν σε ένα, στην πρώτη και κεντρική αξία όλων, την Αγάπη!

Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά όλους εσάς που μας στηρίζετε στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα… που συμμερίζεστε το όνειρό μας για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας…

Είμαστε όλοι ένα, μια οικογένεια!

 

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *