Ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες μπάνιου για το μωρό μας;

Ιδανικές συνθήκες μπάνιου για το μωρό

Τις προάλλες πριν κάνω μπάνιο τη μικρή,  συνειδητοποίησα  ότι το σωματάκι της  είχε την ίδια μυρωδιά με το τελευταίο γεύμα που της έδωσα. Μυρωδιά φράουλα! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !

Ήταν τόσο χαρούμενη με το μπάνιο που θα ακολουθούσε. Φρόντισα για σταθερή θερμοκρασία δωματίου, έβαλα ήρεμη μουσική κι άρχισαν τα παιχνίδια. Ξαφνικά, την πιτσίλισα κατά λάθος στο πρόσωπο. Αμέσως κατάλαβα από την έκφραση της ότι δεν της άρεσε καθόλου.

Η παρατήρηση είναι ο πιο σωστός μας σύμβουλος

Γι’αυτό, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι το παιδί μας είναι αυτό που μας καθοδηγεί σε τι το ευχαριστεί και τι όχι.

Το μπάνιο είναι μία διαδικασία τόσο απολαυστική και χαλαρωτική για τα βρέφη, λόγω του ότι περνάνε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τους μήνες της εγκυμοσύνης μέσα στο υγρό στοιχείο. Πρέπει να λαμβάνουμε πολλά πράγματα υπόψιν μας όπως και το γεγονός ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό.

Η σωστή θερμοκρασία του νερού

Το ιδανικό νερό για το μπάνιο του μωρού μας είναι το χλιαρό νερό, περίπου στους 36,5C, όσο είναι και η θερμοκρασία του  σώματος μας. Στην αρχή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ειδικό θερμόμετρο μπάνιου ή το βραχίονα στο εσωτερικό του χεριού μας. Όσο το παιδί μεγαλώνει και το δέρμα του έχει αρχίσει να δένει, το νερό μπορεί να είναι λιγότερο ζεστό απ ότι πριν. Μην φοβάστε το μπάνιο! Εάν οι συνθήκες είναι σωστές, πιστέψτε με το παιδί σας θα το απολαύσει όσο και εσείς!

Αν θέλετε να μάθετε να κολυμπάτε, εκτός από το μπανάκι με το παιδάκι σας, δείτε εδώ πληροφορίες για το baby swimming.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *