Κανόνες φαγητού πριν το μάθημα κολύμβησης! Γιατί το μωράκι μας δεν πρέπει να τρώει λίγο πριν έρθει για μάθημα…

Κανόνες φαγητού πριν το μάθημα κολύμβησης! Γιατί το μωράκι μας δεν πρέπει να τρώει λίγο πριν έρθει για μάθημα κολύμβησης…

Το μωράκι μας είναι σε μία ευαίσθητη ηλικία (νομίζω το ξέρουμε όλοι αυτό). Παρόλα αυτά είναι αρκετά ικανό για να έρθει και να κάνει μάθημα μαζί μας, μέσα στην πισίνα ακόμα και στις 40 ημέρες ζωής του (δεν είναι φοβερό;;;)

Φυσικά δεν μπορεί να έρθει πεινασμένο, αλλά και από την άλλη δεν μπορεί να έρθει και φαγωμένο (μπορεί να ζοριστεί αρκετά ή να έχουμε εκτόξευση «ρουκετούλας» στην πισίνα)! Ποια είναι λοιπόν η «χρυσή τομή» όσον αφορά την ώρα φαγητού;

Ας τα πάρουμε ένα ένα!

Το παιδάκι μας θα καταναλώσει αρκετή ενέργεια στα μαθήματά μας, μιας και παίζουμε και κολυμπάμε όλη την ώρα! Εάν ακόμη θηλάζει (αποκλειστικά) τότε το τελευταίο γεύμα του θα πρέπει να είναι 2 ώρες πριν μπούμε στην πισίνα ή και λίγο λιγότερο αν πρόκειται για κάποιο πειναλέο μωρό! Εάν όμως το παιδάκι σας πίνει και ξένο γάλα ή τρώει κρεμούλες, στερεά τροφή κλπ, τότε το τελευταίο γεύμα του θα πρέπει να είναι 2,5 – 3 ώρες!

Βέβαια, μετά από τα παραπάνω, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι:

  1. Τα παιδάκια υπάρχει περίπτωση να πιούνε νερό στο μάθημα. Και μάλιστα αρκετό, καμιά φορά, κάτι βέβαια που δεν είναι καθόλου ανησυχητικό, αλλά απολύτως φυσιολογικό στα μαθήματα. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σημασία πόση ώρα πριν έφαγαν (εννοείται όμως ότι όσο πιο κοντά στην ώρα του μαθήματος έγινε το τελευταίο γεύμα, τόσο πιο κοντά είμαστε σε έναν ωραιότατο εμετούλη… )Γι αυτό και πρέπει να τηρούμε την απόσταση από το γεύμα.
  2. Τα παιδάκια δοκιμάζουν στα όρια τις δυνάμεις τους αρκετές φορές μέσα στο μάθημα (να κολυμπήσουν για να φτάσουν το παιχνίδι που θέλουν για να μην το πάρει το άλλο παιδάκι, να κολυμπήσουν για να μην τους φτάσει ο προπονητής-φάλαινα που τους «κυνηγάει», να κολυμπήσουν για να φτάσουν τον μπαμπά/μαμά και να τον «χτυπήσουν» με το μακαρόνι-σπαθί κλπ). Εάν το παιδάκι μας έχει φάει λίγο πριν μπει στο νερό, σε συνδυασμό με την κατάποση νερού, δυστυχώς πάλι υπάρχει ο κίνδυνος εκτόξευσης μικρής , καμιά φορά, «ρουκέτας»..

Οπότε;; Τι κάνουμε?

Τηρούμε ΑΥΣΤΗΡΑ κανόνες φαγητού πριν το μάθημα κολύμβησης και τις ώρες γεύματος πριν μπούμε στο νερό (2, 2,5 και 3 ώρες ανάλογα με το τι τρώει το παιδάκι μας) και ΔΕΝ το πιέζουμε στο μάθημα αν δούμε ότι ζορίζεται, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ θέλει βουτιά. Έτσι, εάν δούμε ότι το παιδάκι μας μετά από βουτιά βήχει ή δυσανασχετεί έντονα και πάει να βάλει το χεράκι του στο στοματάκι του, παίρνουμε απαλά το χεράκι από το στοματάκι και συνεχίζουμε το παιχνίδι σε πιο ήπιους τόνους. Λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει!

Με αυτά τα μικρά «τρικ» λοιπόν, θα δείτε ότι θα μπορείτε να απολαμβάνετε τα παιχνίδια στο νερό χωρίς άγχος!! Κολυμπήστε άφοβα!

Θα σας δούμε στο νερό!!

Διαβάστε εδώ σημαντικές ερωτήσεις για την βρεφική κολύμβηση!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *