Η καθαριότητα στον Ιχθύ είναι ολόκληρη η αρχοντιά!

Καθαρισμός και συντήρηση πισίνας! Ενημερωθείτε για τις μεθόδους και τους τρόπους καθαρισμού των πισινών μας!

 

Η  κολύμβηση αποτελεί ένα είδος άθλησης από το οποίο μπορούν να επωφεληθούν όλες οι ηλικιακές ομάδες και ιδιαίτερα τα παιδιά. Είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να συνδυάσει την άθληση με την ψυχαγωγία και φυσικά την εκπαίδευση. Η κολύμβηση ακόμα, βοηθά αρκετά στην άσκηση όλου του σώματος, καθώς απαιτεί από τους μύες να συντονιστούν την ίδια στιγμή και αυτό συμβάλλει στη σωστή σωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως χρειάζεται να τηρούνται αυστηρά κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες υγιεινής και καθαρισμού του νερού, ώστε να μην συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας!

Στην Ομάδα Κολύμβησης Ιχθύς θεωρούμε πολύ σημαντικές τις συνθήκες υγιεινής των πισινών μας και συνεπακόλουθα  τον καθαρισμό  του νερού, γι’ αυτό έχουμε λάβει τα μέτρα μας εφαρμόζοντας εξονυχιστικούς ελέγχους και δραστικούς τρόπους καθαρισμού των πισινών.

Οι τρόποι που χρησιμοποιούμε για να διασφαλίσουμε την καθαριότητα και την υγιεινή των πισινών μας είναι με συνδυασμούς μεθόδων χημικής επεξεργασίας.

Ο καλύτερος συνδυασμός είναι το όζον, το χλώριο και οι ακτίνες UV. Αυτός ο συνδυασμός κρίνεται η καλύτερη επιλογή για τις πισίνες που χρησιμοποιούνται από τα βρέφη και τις εγκύους μας. Στην πισίνα της Αρωγής διαθέτουμε τον συνδυασμό όζον και χλώριο, ενώ στην πισίνα της Καλαμαριάς,  όζον, χλώριο και ακτίνες UV. Και επειδή μπορεί να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο χρησιμοποιούμε τον συνδυασμό τον χημικών μεθόδων και δεν τα χρησιμοποιούμε το καθένα ξεχωριστά σας δίνουμε την απάντηση. Σχεδόν κανένα φυσικό ή χημικό στοιχείο δεν επαρκεί πλήρως και δεν μπορεί να σταθεί εντελώς μόνο του εκτός από το χλώριο. Μόνο ο συνδυασμός δύο και περισσοτέρων εναλλακτικών μεθόδων μπορούν να καλύψουν τις αντιμικροβιακές ανάγκες μιας πισίνας.

Μάθετε για τους ελέγχους που εφαρμόζουμε στις πισίνες μας παρακάτω:

Η λήψη των δειγμάτων πραγματοποιείται σε χρόνο που η κολυμβητική δεξαμενή είναι εν λειτουργία και κατά προτίμηση σε περιόδους μέγιστου φορτίου λουόμενων. Επίσης, η λήψη των δειγμάτων γίνεται πάντα σε αποστειρωμένο δοχείο. Πραγματοποιείται με κατάδυση του ανοικτού δοχείου κάτω από την επιφάνεια του νερού και στη συνέχεια την σφράγιση του δοχείου, καθώς και την άμεση μεταφορά του για ανάλυση.

Η μικροβιολογική ανάλυση του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής  περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

– την όψη (διαύγεια) του

– το Ph

– τη συγκέντρωση χλωριούχων

– αριθμό εν γένει μικροοργανισμών ανά 1 ml ύδατος μετά 24 ώρες

στους 37 οC (φ.τ. < 200)

– αριθμό κολοβακτηριοειδών ανά 100 ml ύδατος μετά 24 ώρες στους

37 οC (φ.τ. < 15)

– αριθμό τυπικού κολοβακτηριδίου (E.coli) ανά 100 ml ύδατος μετά

24 ώρες στους 37 οC (φ.τ. 0)

– αριθμό Pseudomonas aeroginosa ανά 100 ml ύδατος μετά 24 ώρες

στους 37 οC (φ.τ. 0)

Ταυτόχρονα ελέγχεται η πιθανή ανάπτυξη Εντεροκόκκων η οποία

αναφέρεται στο πόρισμα.

 

Τώρα που ενημερωθήκατε πλήρως για τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε ολοκληρωτικά την καθαριότητα και την υγιεινή των πισινών μας  μπορείτε να κολυμπήσετε ξέγνοιαστα και άφοβα!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αντώνη Καντιδάκη, Χημικό Μηχανικό και τον κ. Νίτσα Βασίλειο,  Μικροβιολόγο-Βιοπαθολόγο, για την επιστημονική συμβολή τους στο παρόν άρθρο!

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *