Γιατί Βρεφική Κολύμβηση;

Η φράση «Το μωρό μου δεν περπατάει ακόμα, σιγά μη μπορεί να κολυμπήσει», ακούγεται από πολλούς νέους γονείς. Γι’αυτό και εμείς είμαστε εδώ όχι μόνο να σας διαβεβαιώσουμε ότι το μωράκι σας μπορεί να γίνει δεινός κολυμβητής, αλλά και για να σας μάθουμε τα οφέλη που θα κερδίσει από τη βρεφική κολύμβηση.

1.Ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας του εγκεφάλου
Το μωράκι σας μέσα στο νερό χρειάζεται να εκτελεί διασταυρούμενες κινήσεις, δηλαδή να χρησιμοποιεί και τις δύο πλευρές του σώματος του για οποιαδήποτε ενέργεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι κινήσεις όπως το ταυτόχρονο χτυπημα ποδιών και χεριών σε συνδυασμό με την αντίσταση του νερού βοηθούν στη φυσική και πνευματική ανάπτυξη και βελτιώνουν τις δεξιότητες του παιδιού στην ανάγνωση, τη γλώσσα, την αντίληψη του χώρου και την ακαδημαϊκή μάθηση γενικά.

2. Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης
Μία έρευνα του 2010 έδειξε ότι τα παιδιά από δύο μηνών έως τεσσάρων ετών που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα κολύμβησης, προσαρμόζονταν καλύτερα σε νέες καταστάσεις, είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και ήταν πιο ανεξάρτητα από άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας.

3.Βελτιώση της όρεξης και της ποιότητας του ύπνου
Η άσκηση στο νερό απαιτεί πολύ ενέργεια, ειδικά για τους μικρούς μας κολυμβητές όπου βρίσκονται σε ένα καινούργιο περιβάλλον και τα σωματάκια τους πρέπει να «δουλέψουν» περισσότερο. Είναι σύνηθες λοιπόν μετά από τα μαθήματα κολύμβησης, να αυξάνεται η όρεξη του παιδιού και να νυστάζει νωρίτερα από άλλες ημέρες.

Φυσικά υπάρχουν τόσα και άλλα τόσα ακόμα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης, για τα οποία θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο. Stay tuned…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *