Πως Περάσαμε!! Θεραπευτικό Μαγείρεμα …στη Φύση!

Family Edition

Κυριακή πρωί, 7 του Μάη, και με πολλή διάθεση και χαρά, ανηφορίσαμε προς το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης. Πρώτη φορά πήγαμε με τα παιδιά μας για να μαγειρέψουμε σε ένα πραγματικό καταφύγιο μέσα στο δάσος!!

Ξεκινήσαμε με ξενάγηση μέσα στο δάσος, πάντα από τον έμπειρο εκπαιδευτή υπαίθριας διαβίωσης και οικοδεσπότη μας Γιάννη, όπου θαυμάσαμε τις αμέτρητες ομορφιές της φύσης, αλλά και λάβαμε σημαντικές πληροφορίες για την επιβίωση, αλλά και…για τα μυστικά του δάσους!!

Κατόπιν, μεταβήκαμε στο καταφύγιό μας, όπου ο εκπαιδευτής μας, ο Γιάννης, μας ενημέρωσε σχετικά με τη διαβιωση στο βουνό, για τη διαχείριση φωτιάς, αλλά και για το μαγείρεμα φαγητών με πολύ λίγα υλικά. Ένα από τα φαγητά- αυτά και το οποίο προετοιμάσαμε- ήταν το Μπάνοκ (ψωμί που φτιάχνουν οι Καναδοί ιθαγενείς με λίγα υλικά). Παιδιά και γονείς συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην προετοιμασία και παρασκευή του ψωμιού διαβίωσης!

Επισης συνταγες ζυμης που μαγειρευτηκαν: γαλετες μακρας διαρκειας, ψωμι σε ξυλο ανευ σκευων, ψωμι μπυρας, προζυμενιο ψωμι σε μαντεμενια γαστρα, χυλος καλαμποκαλευρου και αζυμο ψωμι στη σταχτη.

Η γνωση ειναι δυναμη σε ενα κοσμο που ζητα και προσθετει συνεχως. Η κατανοηση αυτων των συστηματων σκεψης ειναι η αφαιρεση και η απλοτητα.

Έπειτα ήρθε η ώρα να μαγειρέψουμε τις δικές μας συνταγές με θέμα τις: Πίτσες!!!

Καταλαβαίνετε πόσο ξετρελάθηκαν τα παιδιά (αλλά και οι γονεις φυσικά) αφού είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλων. Η υπαίθρια κουζίνα η οποία είχε στηθεί, αποκλειστικά για εμάς, γέμισε με αλεύρι, ζυμαράκια και υλικά για πίτσα!!! Έπειτα, τα φουρνίσαμε με παραδοσιακό τρόπο στον υπαίθριο χτιστό φούρνο του καταφυγίου.

Το εύλογο ερώτημα όλων είναι…που είναι οι φωτογραφίες από τις πίτσες;;; Καταλαβαίνετε ότι δεν προλάβαμε καν να βγάλουμε φωτογραφίες!! Μικροί και μεγάλοι με άκρατο ενθουσιασμό και αγωνία για το αποτέλεσμα της μαγειρικής, φάγαμε κατευθείαν τις πίτσες μόλις βγήκαν από το φούρνο!!

Όλοι οι συμμετέχοντες ανυπομονούν για την επόμενη φορά που θα μαγειρέψουμε στη φύση… σας περιμένουμε όλους ξανά αλλά και όσους δεν τα καταφέρατε αυτή τη φορά!

… Μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ποια είναι τα οφέλη της μαγειρικής μαζί με τα παιδιά σας εδώ