Μια πρωτοβουλία των Ιχθείς Babyswimming Thessaloniki

Ψυχοεκπαίδευση Γονέων Gestalt:

Μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου, μαθαίνω να φροντίζω το παιδί μου

Όταν ένα παιδί έρχεται στον κόσμο, ένα από τα πρώτα συναισθήματα που αναφέρουμε οι γονείς  -μαζί με τη χαρά, τη συγκίνηση και την τρυφερότητα γι’ αυτό το καινούργιο «δικό μας» πλάσμα- είναι η τεράστια αίσθηση ευθύνης που νιώθουμε απέναντι σε αυτό, που μοιάζει τόσο μικρό και ευαίσθητο. Ως γονείς ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με ανησυχίες και συγκρούσεις, για το μέλλον του παιδιού και για την ίδια τη σχέση μας. Σε αυτό το νέο ρόλο αρχίζουμε να μαθαίνουμε συνεχώς μέσα από τα αναπόφευκτα λάθη και τις δυσκολίες μας. Πολλές φορές τα καταφέρνουμε αρκετά καλά, είτε ενστικτωδώς είτε μαθαίνοντας από την εμπειρία μας. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι, η αρχική δυσκολία παραμένει και επαναλαμβάνεται.

Έτσι σκεπτόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε οι γονείς και η οικογένεια σήμερα, δημιουργήσαμε ένα κύκλο ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους νέους γονείς.

Υπάρχουν 2 πιθανές επιλογές:

Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας

Η Σχολή Γονέων είναι μία ακολουθία ομαδικών συνεδριών (σταθερή ομάδα περίπου 10 γονέων, κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα) που έχει ως σκοπό τη ψυχοεκπαίδευση, τη στήριξη και την ενδυνάμωσή μας. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει ένα συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων και  βιωματικών ασκήσεων που θέτουν τις βάσεις της πρακτικής μάθησης. Ο βιωματικός αυτός κύκλος σεμιναρίων απευθύνεται σε όλους εμάς, τους γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας (0-6 ετών), που έχουμε ερωτήματα, προβληματισμούς και ανησυχίες για το γονεϊκό μας ρόλο. 

Έναρξη: Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017.

 

Θεματικές Ομιλίες

Αυτός ο κύκλος ανοιχτών ομιλιών με 7 αυτοτελείς θεματικές ενότητες, έχει τη μορφή διαλέξεων, πάνω σε πιο εξειδικευμένα θέματα που μας ενδιαφέρουν κάθε φορά. Απευθύνεται κυρίως σε γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας (0-6 ετών). Στόχος των ομιλιών είναι να διευρύνουμε τις θεωρητικές μας γνώσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα διαπαιδαγώγησης, σχετικά με τη θεμελίωση συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα στην οικογένεια, που συμβάλλουν στην ψυχοκοινωνική και νοητική ανάπτυξη και εξέλιξή της. Θεωρητική βάση, συζήτηση, και case studies θα είναι τα εργαλεία μας!

Έναρξη: Παρασκευή  24  Φεβρουαρίου 2017.

Τα παιδιά δεν είναι δικά σας παιδιά. Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της ζωής για τον εαυτό της. Έρχονται στον κόσμο μέσα από σας αλλά δεν προέρχονται από εσάς και παρότι είναι μαζί σας, δεν ανήκουν σε σας. Μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας όχι όμως τις σκέψεις σας Γιατί έχουν τις δικές τους σκέψεις.

Μπορείτε να στεγάσετε το σώμα τους όχι όμως την ψυχή τους. Γιατί η ψυχή τους ζει στο σπίτι του αύριο που εσείς δεν μπορείτε να το επισκεφτείτε ούτε καν στα όνειρά σας. Μπορείτε να πασχίσετε να τους μοιάσετε μην προσπαθείτε όμως να τα κάνετε να σας μοιάσουν.

Γιατί η ζωή δεν πηγαίνει πίσω ούτε μένει στο χτες. Είστε τα τόξα απ’ τα οποία τινάζονται σαν ζωντανές σαΐτες τα παιδιά σας. Ο τοξότης βλέπει στόχο στη γραμμή του Απείρου και σας λυγίζει με τη δύναμή Του ώστε οι σαΐτες Του να φύγουν γοργά και να φτάσουν μακριά.

Δεχτείτε το λύγισμά σας στα χέρια Του με χαρά. γιατί αυτός, όπως αγαπά τη σαΐτα που εκτοξεύεται αγαπά και τόξο που είναι σταθερό

Χαλίλ Γκιμπράν, Ο προφήτης, εκδ. Printa

Μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου, μαθαίνω να φροντίζω το παιδί μου!

Εδώ και καιρό το παιδί γκρινιάζει ασταμάτητα! Κι όμως! Μπορεί να σταματήσει!

Η σχέση μας με το/τη σύζυγο έχει γίνει πολύ δύσκολη. Ποιος φταίει;

Πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστώ το θυμό του παιδιού μου. Μπορώ να το βοηθήσω;

Εχθές έβρεξε πάλι το κρεβάτι του… Είναι τεσσάρων. Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα;

Περνάω ουσιώδη χρόνο με μένα; Με το παιδί μου; Με το/τη σύζυγο;

Πάλι του φώναξα! Μήπως θα γίνω σαν τους γονείς μου;

Για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή των σεμιναρίων, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.
Συνιστάται η συμμετοχή σε όλα τα σεμινάρια, καθώς είναι σημαντικό να χτίζουμε κάθε φορά στη γνώση και τις εμπειρίες της προηγούμενης συνάντησης.

Δυστυχώς τα μικρά μας ψαράκια δε γίνεται να παρευρεθούν όσο κι αν το θέλουμε! Η σημαντική γνώση που θα λάβετε, απαιτεί την αμέριστη προσοχή σας. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση! Άλλωστε, όλο αυτό γίνεται για να φροντίσουμε τον εαυτό μας και κατ επέκταση, τα παιδιά μας.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

© Copyright - Ομάδα Κολύμβησης Ιχθύς - Baby Swimming Thessaloniki - H βρεφική κολύμβηση στη Θεσσαλονίκη! Εξειδικευμένα κολυμβητικά προγράμματα baby swimming, aqua yoga για εγκύους, ακαδημίες κολύμβησης για παιδιά, προαγωνιστική κολύμβηση και προγράμματα κολύμβησης για ενήλικες όπως aqua functional, aqua zumba και aqua aerobic!