Από μικρό τον ήθελα κολυμβητή!

Είχα μια γενική ενημέρωση για τη βρεφική κολύμβηση από γνωστούς μου στην Αθήνα και διάφορα περιοδικά. Όταν το αγοράκι μου έγινε 4 μηνών άρχισα διακαώς να ψάχνω πισίνες και χώρους κατάλληλους για την πρώτη του επαφή με το νερό. Δυστυχώς όμως, μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι η Θεσσαλονίκη υστερούσε κατά πολύ σε σχέση με την Αθήνα στον τομέα αυτό. Υπήρχαν μόνο 2 πισίνες κατάλληλες για baby swimming στη Θεσσαλονίκη, η μία δε ήταν εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης .Η δεύτερη και τελευταία μου επιλογή ήταν οι εγκαταστάσεις μιας μεγάλης ομάδας στην οποία και αναγκαστικά κατέληξα.

Ευτυχώς, όμως, μια ηλιόλουστη μέρα του Σεπτέμβρη του 2011, μία χαμογελαστή κοπέλα μου πρόσφερε ένα φυλλάδιο ρωτώντας με ευγενικά, « έχετε ακούσει για το baby swimming? ». Με ενημέρωσε για τους ΙΧΘΕΙΣ, μια νέα ομάδα με όραμα, οι εγκαταστάσεις της οποίας ήταν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Επίσης με ενημέρωσε ότι μπορώ να τους επισκεφτώ για να ενημερωθώ περαιτέρω, καθώς επίσης και να γνωρίσω από κοντά το χώρο τους. Εγώ ευθύς αμέσως επισκέφτηκα το χώρο με μεγάλη περιέργεια, κυρίως αφού μου γνωστοποίησαν ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης, στο ξενοδοχείο Εγνατία Palace!

H έκπληξή μου ήταν μεγάλη! Και μόνο το γεγονός ότι εισέρχεσαι σε ένα χώρο που σε υποδέχονται – από την είσοδο ακόμη – με ένα πλατύ χαμόγελο, σε γεμίζει ευεξία και χαρά για αυτό που ξεκινάς να κάνεις. Εισερχόμενη στις εγκαταστάσεις της πισίνας, εισέρχεσαι ταυτόχρονα σε ένα χώρο χαλάρωσης, αφού το μάθημα το συνοδεύει χαλαρωτική μουσική που ηρεμεί και γαληνεύει το παιδί, καθώς και τους άλλους τρεις συναθλούμενους του. Τα τμήματα είναι ολιγομελή, 4 άτομα, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους γονείς που συμμετέχουν στο μάθημα. Βρίσκεις μια αλλαξιέρα κι ένα κουτί αποθήκευσης πάντα διαθέσιμο και τους χώρους υγιεινής, ( ντουζιέρες, και αποδυτήρια ) πάντα καθαρούς. Όσο για τις ξεχασιάρες μητέρες, υπάρχουν πάντα σκουφάκια, παντόφλες και είδη πρώτης ανάγκης για την υγιεινή του παιδιού. Ο προπονητής μας, ο Νικόλας, είναι ένα άτομο έξυπνο, αγαπητό στους μικρούς μας μπόμπιρες και το πιο βασικό: άρτια εκππαιδευμένο και πάντα με νέες ιδέες, όρεξη και ζήλο για τη δουλειά του!

Για τα οφέλη της κολύμβησης φυσικά δεν ξέρω τι να πρωτοαναφέρω!!! Η αύξηση της κινητικότητάς των μικρών θησαυρών μας είναι το λιγότερο! Καλυτέρευσε η ποιότητα του ύπνου τους και ισχυροποιήθηκε το ανοσοποιητικό τους σύστημα με αποτέλεσμα να βλέπουμε λιγότερο την αγαπημένη μας παιδίατρο. Όλα αυτά ήταν ο κυριότερος λόγος για να στείλω – χωρίς δεύτερη σκέψη – και την μικρή μου πριγκίπισσα, από μόλις 5 μηνών στους ιΧθείς και να μοιραστώ αυτήν την εμπειρία μου μαζί σας!

Γιώργος και Ελένη.
6/3/13