Γενικός απολογισμός έτους 2017-2018

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου της περσινής χρονιάς:

Όπως προέκυψε και στα δύο τελευταία ερωτηματολόγια το δυνατό μας σημείο είναι η υψηλή ποιότητα της υπηρεσίας μας. Δηλαδή,

  • Οι άψογες οργανωτικές και γραμματειακές υπηρεσίες που τις χαρακτηρίζει η ευγένεια και η όρεξη για εξυπηρέτηση, αλλά και η προσπάθεια να διευθετηθούν άμεσα τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζετε.
  • Η προπονητική μας ομάδα, άνθρωποι που αγαπούν τη δουλειά τους, που βασίζεται στην ασφάλεια, στην εμπιστοσύνη και επικοινωνία μεταξύ προπονητών και παιδιών και στην εξατομικευμένη προσέγγιση.
  • Ακόμη, η ιδιαίτερη και καινοτόμα εκπαιδευτική μέθοδος που στηρίζεται στο παιχνίδι και στη χαρά δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα στην υψηλή ποιότητα υπηρεσίας που προσφέρουμε.
  • Οι εγκαταστάσεις μας. Η υπερσύγχρονη πισίνα της Euromedica-Αρωγής στην οποία λειτουργούμε από το Σεπτέμβρη του 2017 κάλυψε ένα κενό για τις εγκαταστάσεις των ακαδημιών μας και πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι όλες μας οι εγκαταστάσεις είναι απόλυτα προσεγμένες, άκρως λειτουργικές και φυσικά πεντακάθαρες! Πάντα με γνώμονα την οικογένεια δημιουργούμε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον.
  • Η συνολική κάλυψη των αναγκών της οικογένειας μέσα από τις επιπρόσθετες υπηρεσίες που παρέχουμε. (Παράλληλο πρόγραμμα, σεμινάρια, σχολές γονέων, υποβρύχιες φωτογραφίσεις, summer camp κ.α)

ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ

Οι ανάγκες που εκφράσατε έγιναν πράξη στο μέτρο του δυνατού. Μια πρωταρχική ανάγκη των γονέων να συναντιούνται και να μιλάνε περισσότερο με τους προπονητές για την εξέλιξη των παιδιών καλύφθηκε με τις 3 συναντήσεις γονέων προπονητών που διοργανώσαμε μέσα στη χρονιά και θα συνεχιστούν και τις επόμενες.

Ακόμη, οι γονείς κολυμπούν πλέον με τα παιδιά τους στη Euromedica-Αρωγή με τα προγράμματα Aqua Functional και ελεύθερης κολύμβησης. Αυτό ήταν μια πάγια ανάγκη της οικογένειας για εξοικονόμηση χρόνου. Επωφελούνται όλα τα μέλη από αυτό το χρόνο για τον εαυτό τους και ταυτόχρονα να νιώθουν κοντά ο ένας με τον άλλο.

Τέλος, η οργάνωση του μηχανογραφικού μας συστήματος έχει συμβάλλει σημαντικά στην πιο εύκολη εύρεση συμπληρωματικών μαθημάτων καθώς και στην εύρεση θέσης. Ακόμη, έχει συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση και επικοινωνία μεταξύ της γραμματείας και των μελών μας.

ΣΤΟΧΟΙ

Όσο δύσκολο ήταν να κατακτήσουμε τα υψηλά επίπεδα στις υπηρεσίες που προσφέρονται άλλο τόσο δύσκολο είναι το να διατηρήσουμε αυτή την υψηλή ποιότητα. Πρωταρχικός στόχος μας λοιπόν για τη νέα χρονιά είναι να μην ξεχάσουμε από που ξεκινήσαμε, αλλά και να διατηρήσουμε τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και υγιεινής καθώς και ενσυναίσθησης που οι ίδιοι αναγνωρίζετε, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου.

Ένας ζωντανός οργανισμός χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο: σώμα, νους και πνεύμα. Οι Ιχθείς εχουμε θέσει στόχους σε όλα τα παραπάνω επίπεδα έτσι ώστε να πετύχουμε την ισορροπία.

Για εμάς το σώμα μας είναι οι εγκαταστάσεις μας τις οποίες θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο πιο λειτουργικές γίνεται. Ιδιαίτερα, στην πισίνα της Καλαμαριάς θα γίνει μια μικρή ανακαίνιση και το Σεπτέμβρη θα σας υποδεχτούμε με καινούρια χρώματα στους τοίχους και διαφορετικό φωτισμό, διατηρώντας φυσικά πάντα τα υψηλά επίπεδα καθαριότητας.

Όσον αφορά στο νου και το εκπαιδευτικό επίπεδο, στόχος μας είναι να καλύψουμε όλο και περισσότερες ανάγκες της οικογένειας. Έτσι, η πισίνα της Αρωγής θα λειτουργεί από Σεπτέμβρη Δευτέρα έως Παρασκευή για να μπορέσει να εξυπηρετήσει περισσότερες οικογένειες μιας και θα προστεθούν νέες υπηρεσίες για ενήλικες τις οποίες φυσικά θα στελεχώσουν εξειδικευμένοι άνθρωποι επιλεγμένοι από εμάς. Επίσης, τα παιδιά μας που ολοένα μεγαλώνουν, οι ακαδημίες μας δηλαδή, μ’ αυτόν τον τρόπο θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Μείνετε συντονισμένοι γιατί έχουμε πολλά σχέδια γι’ αυτό το θέμα!

Στα πλαίσια αυτής της εξέλιξης, σε επίπεδο γνώσεων εντάσσουμε ανθρώπους με διαφορετικές ιδιότητες στην ομάδα μας και μαθαίνουμε συνεχώς από τον καθένα ξεχωριστά. Έτσι, τα μαθήματα της Aqua Yoga για εγκύους αναβαθμίζονται αφού δίπλα στο Νικόλα Χατζηγιακουμή θα υπάρχει μια εξειδικευμένη μαία που θα μπορέσει να βοηθήσει τις εγκυούλες μας ολιστικά σε όλα τα επίπεδα της εγκυμοσύνης και από όλες τις πλευρές.

Φυσικά και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην εκπαίδευση. Διαβάζουμε πάρα πολύ για τις διαφορετικές μεθόδους εκπαίδευσης και συνεχώς δοκιμάζουμε καινούριους τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά.

Το τρίτο επίπεδο, αυτό της καρδιάς, αφορά το κάθε μέλος της ομάδας μας ξεχωριστά. Η ομάδα μας βασίζεται στην αγάπη και στην επικοινωνία. Όλοι οι συνεργάτες των Ιχθύων κάνουμε πολύ δουλειά με τον εαυτό μας. Μεγάλος αρωγός φυσικά σε όλη αυτήν την προσωπική αλλά και ομαδική πνευματική εξέλιξη ήταν και ο Ιωάννης Μαυροκορίδης με την Cross Business Training. Δε θα καταφέρναμε την πραγματική εξύψωση του παιδιού αν όλοι οι συνεργάτες μας δεν είναι καθαροί σαν άνθρωποι. Η ομαδική ψυχολογική και ηθική υποστήριξη καθώς και η ειλικρινής αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν σε επίπεδο σχέσεων είναι για εμάς πολύ σημαντική. Μπαίνουμε στη διαδικασία να κοιτάμε κατάματα τα σκοτάδια μας, να ερχόμαστε αντιμέτωποι μ’ αυτά και να τα αποδυναμώνουμε έτσι ώστε να ερχόμαστε αληθινοί στα παιδιά και να είναι πηγαία η χαρά μας. Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…

Συμπληρώστε εδώ το νέο ερωτηματολόγιο.